Skip to content

Voorlichting en educatie

Kinderlessen

“Ik ben ook wel eens geprikt door een wesp”. ”Slapen bijen eigenlijk?” “Waarom heeft die bij een kleurtje?” “Klopt het dat bijen dansen?” Ik geef al jaren bijenlessen aan kinderen van de basisschool van groep1 tot groep 8 en nog verrassen kinderen me af en toe met hun vragen en opmerkingen. Ze zijn nieuwsgierig en verwonderd en dat ben ik na jaren in de bijen ook nog steeds. Als je mij vraagt voor een les, pak ik mijn bakfiets en kom ik met een observatiekast met bijen langs op jullie locatie. We zoeken een plekje in de schaduw waar ik, naar leeftijd aangepast, uitleg geef over de leefwijze van honingbijen en de kinderen een bijenvolk achter glas van dichtbij kunnen bekijken. Natuurlijk is er ook ruimte voor hun vragen.

Uitleg aan volwassenen

Volwassenen weten vaak ook maar weinig van bijen terwijl het besef dat we afhankelijk zijn van bijen wel doorgedrongen is. Ik laat je vereniging, bedrijf, buurt of vriendengroep kennismaken met de wereld van de honingbij. Maar vertel je ook hoe we de stad zo kunnen inrichten dat we bijdragen aan de behoefte van honingbijen èn wilde bijen. Ook laat ik je heel graag bijen ervaren. Een kijkje in een bijenkast is een kijkje in een heel andere wereld. Ik laat het je zien en vertel je ook wat je ziet. Zo maar omdat het leuk is, of omdat het past bij de duurzame visie van je bedrijf en we ook samen gaan kijken hoe je bedrijf bijvriendelijker kan. Op dit moment ben ik bezig met mijn opleiding Leraar Bijenhouden dus in de toekomst zal het wellicht ook mogelijk zijn om bij mij een cursus bijenhouden te volgen. Een workshop imkeren om te zien of het wellicht wat voor je is, hoort tot de mogelijkheden.

Op maat

Ik ben afgestudeerd als pedagoog en ik vind het vanzelfsprekend om mijn verhaal aan te passen aan de leeftijd en interesse van mijn publiek. Ik heb hierboven wat mogelijkheden geschetst, maar heb je iets anders in je hoofd laat het me weten!

Neem contact op