Skip to content

Over Marjolein

Ik ben imker omdat ik houd van het ambachtelijke, het eerlijke. Ik grap wel eens dat ik moest kiezen tussen molenaar, schaapherder of imker. Ik ben een natuurliefhebber maar ik houd ook heel erg van de stad. Imkeren kan juist ook heel goed in de stad en toen ik met mijn cursus Urban Beekeeping begon, viel ik als een blok voor bijenhouden.

Het is zo veelzijdig. Het gedrag van een bijenvolk verwondert me na jaren nog steeds. De harmonie en de samenwerking. Imkeren is intensief èn ontspannend. Als je een volk controleert, word je vaak verrast, je moet er stevig bij nadenken maar tegelijkertijd vult het al je zintuigen. De geur en het geluid van een open bijenkast zijn heel speciaal.

Op de fiets

Ik wil graag dat mijn bedrijf duurzaam is en dus ben ik een fietsende imker. Met mijn bakfiets kom ik in de hele stad Groningen. Mijn bijenkasten staan op betekenisvolle plekken in de stad. Kleinschalig, niet meer dan 4 kasten op 1 plek, dus ik maak nogal wat fietsbewegingen. 

De stad is een prima plek voor bijen! Omdat mensen van bloemen houden, bloeit er in de stad altijd wel iets. Ik houd van de stad en ik houd van de natuur en gelukkig is er in de stad heel veel natuur. Ik vind het leuk om mensen daar kennis mee te laten maken.

De stad is dus een goede biotoop voor bijen maar het kan altijd beter. Ik heb bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging een cursus biodiversiteit gedaan en kijk graag met je mee om te zien of je omgeving nog geschikter voor bijen kan worden. Als je ook honingbijen op je terrein zou willen, zouden dat wellicht Stadsgoud bijen kunnen zijn. 

Activiteiten van Stadsgoud zijn mede mogelijk gemaakt door:

Interesse?

Honing is van oudsher het product dat je bij een imker koopt en dat verkoop ik dus ook, aan huis en op een aantal verkooppunten in de stad, maar mijn bedrijf biedt vooral de mogelijkheid meer te leren over bijen, de beleving van de andere wereld van een bijenvolk en hulp bij het uitbreiden van natuur in de stad. Als je dat ziet zitten voor je school, kinderopvang of bedrijf dan kun je contact opnemen en fiets ik, met of zonder bijen, bij je langs! Mocht je me tegenkomen in de bakfiets mag je me ook altijd even aanspreken. Als ik echt haast heb, hoor je het wel!

Neem contact op